Pomozte ve vile Stiassni – přidáváme se k projektu 72 hodin

V celé ČR se od pátku 12. do neděle 15. října zapojí mladí lidé do aktivit, které pomohou druhým, přírodě, památkám či jejich okolí. Letos se do projektu zapojí také Národní památkový ústav a vila Stiassni. Pomoci k obnovou a údržbou rozsáhlé vilové zahrady můžete v neděli 15. října od 10 do 18 hodin.

Cílem 72 hodin je zapojit co nejvíce lidí a ukázat jim, že stačí málo, aby společně dokázali mnoho! Přesvědčit je, že jsou sami schopní změnit věci, které se jim nelíbí. Naučit je spolupracovat a víc vnímat svět kolem sebe. Díky pořádání jednotlivých projektů také posílit vztahy v místních komunitách a vytvořit hodnoty a zajímavé podněty pro smysluplné trávení volného času.

Projekt je určen dětem i rodičům, mladým lidem, neziskovým organizacím, ale i neformálním skupinám a jednotlivcům, zkrátka všem, kteří podporují myšlenku dobrovolnictví a není jim cizí nezištně pomoci druhým, nebo svému okolí.

V areálu vily Stiassni čekají na dobrovolníky práce při podzimní údržbě jedné z největších vilových zahrad s rozlohou 3,2 ha. Na programu je hrabání listí, naplnění kontejneru na bioodpad či odplevelení dlážděných parkových cest. Kromě toho bude připraveno opékání špekáčků a večerní speciální prohlídka vily. Zájemci mohou najít více informací na webu vily Stiassni či na webu pořadatele – České rady dětí a mládeže, kde se lze také zaregistrovat.