Výstava květinových aranžmá "V hlavní roli paní flóra aneb pohádkové květiny na stříbrném plátně""

Ve dnech od 27. ledna do 6. února budou mít návštěvníci jedinečnou možnost prohlédnout si honosné reprezentativní salonky vily v kombinaci s květinovými vazbami. Jak už sám název napovídá - inspirovat se letos floristé nechají tím, co miluje každé dítě a nejeden dospělý - pohádkami. Těšit se tak můžete na vazby inspirované pohádkami jako Panna a netvor, Jak se budí princezny, Pyšná princezna, Zlaté kapradí či Adéla ještě nevečeřela.

Do interiéru vily se vrací již po šesté výstava z dílny floristy Slávka Rabušice, která do vily vnáší doslova záplavu květin, která v časech, kdy vilu obývali její stavitelé, nebyla ničím neobvyklým. Paní domu, Hermine Stiassni, květiny a zahradu milovala, trávila jejím zvelebováním čas téměř každý den. Ve více než tříhektarové zahradě se tehdy květiny pěstovaly nejen na záhonech, ale i ve sklenících. Mít tak řezané květiny ve vile se stalo téměř samozřejmostí.

„Pro letošní ročník jsme se rozhodli celou výstavu věnovat nejmladší obyvatelce, dceři továrníků Suzanne, od jejíhož narození uplyne v roce 2023 rovných 100 let. Konzultovali jsme s jejím synem i výběr květin tak, abychom do vazeb zahrnuli i ty, které měla jeho maminka v oblibě. A byl to docela oříšek, protože vůbec nejraději měla pomněnky, tedy květiny, které pro aranžování nejsou příliš vhodné, ale floristé si opět poradili,“ doplnila kastelánka vily Kateřina Konečná.


Květinová výstava je nedílnou součástí prohlídkové trasy vily. Květiny ozdobí reprezentativní salonky v přízemí a apartmán Suzanne Stiassni v patře, které si návštěvníci mohou prohlédnout společně s průvodcem. V době konání výstavy je otevřeno denně od 9 do 17 hodin. Prohlídky vychází vždy v celou hodinu.